Narodna skupština RS danas o izmjenama Krivičnog zakonika

Aktuelno

Narodna skupštine Republike Srpske danas će na posebnoj sjednici razmatrati izmjene Кrivičnog zakonika Republike Srpske i donošenje zakona o neprijemnjivanju odluke visokog predstavnika.

 

Oba zakonska rješenja predložili su klubovi poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP, a trebalo bi da budu razmatrana po hitnom postupku, saopšteno je iz Narodne skupštine.

 

Vlada Republike Srpske utvrdila je da su Prijedlog zakona o dopuni Кrivičnog zakonika Republike Srpske i Prijedlog zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Кrivičnog zakona BiH usaglašeni sa Ustavom, pravnim sistemom i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Srpske.

 

Vlada je na jučerašnjoj posebnoj sjednici utvrdila da se ovi zakonski prijedlozi mogu uputiti u skupštinsku proceduru.

 

Na nedavnom sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj dogovoreno je da sjednica parlamenta bude održana u petak i da tada donesu dva zakonska rješenja.

 

Odlučeno je i da srpski predstavnici od utorka, 27. jula, neće učestvovati u radu na nivou institucija BiH.

 

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nadavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Кrivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

 

Posebna sjednica Narodne skupštine je zakazana za 12.00 časova i biće zatvorena za javnost.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *