Pavlović prije odlaska isplatio regres radnicima gradske uprave

Aktuelno

Odlazeći gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović dao je nalog za isplatu drugog dijela regresa zaposlenima u gradskoj upravi, što mnogi tumače kao pripreme za predstojeću kampanju za izbor novog gradonačelnika.

 

Posljednji dan madata Pavlović je iskoristio da se pozdravi sa saradnicima, ali i da isplati i drugi dio regresa za korištenje godišnjeg odmora svim radnicima gradske uprave, u iznosu od 240 KM.

 

Prvi dio regresa u iznosu od 300 KM isplaćen je 12. jula.

 

Isplata regresa je inače zakonska obaveza, propisana Zakonom o radu Republike Srpske (Službeni glasnik RS, br. 1/16 i 66/18) u članu 87. stav (2) i isplaćuje se u skladu sa zakonom i kolektivnim ugovorom.

 

Pavlović je tokom jučerašnjeg skupa podrške na koji je došao mali broj Prijedorčana, mahom zaposlenih u gradskoj upravi, najavio da će podržavati budućeg kandidata SNSD za funkciju gradonačelnika.

 

Već se spekuliše da bi kandidat SNSD mogao da bude Slobodan Javor, direktor Doma zdravlja u Prijedoru, koji je ponudio ostavku nakon što je utvrđeno da su u toj zdravstvenoj ustanovi propale vakcine protiv virusa korona.

 

Očekuje se da će SNSD-ov kandidat koji bi mogao da naslijedi Pavlovića, biti poznat nakon večerašnje sjednice Gradskog odbora SNSD.

 

Dalibor Pavlović podnio je danas i zvanično neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika Prijedora.

 

Predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović potvrdio je da je Pavlović, na propisanom formularu Centralne izborne komisije BiH, jutros potpisao ostavku.

 

Do izbora novog gradonačelnika prijedora, njegove poslove i dužnosti obavljaće zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević (US).

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *