Đoković izgubio spor pred Vrhovnim sudom Australije

Aktuelno Društvo Sport Svijet

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izgubio je spor pred Saveznim sudom Australije. Odluka tročlanog sudskog vijeća bila je jednoglasna, saopšteno je u nedjelju nešto prije osam časova po srednjoevropskom vremenu.

 

Đokoviću je onemogućeno da brani titulu na prvom Gren slem turniru u sezoni i biće deportovan iz Australije. Pisano obrazloženje će biti objavljeno narednih dana.

 

U sudskoj odluci se navodi i da Đoković mora da plati sudske troškove i odštetu u visini od 500.000 dolara. Takođe, biće mu izrečena trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali postoji mogućnost da u ovom slučaju dobije izuzeće.

 

 

Noćas, nešto poslije 5 časova po srednjoevropskom vremenu, završeno je saslušanje pred Federalnim sudom Australije u slučaju Novaka Đokovića protiv ministra za imigracije Aleksa Hoka. Sudsko vijeće čulo je argumente Đokovićevih advokata i ministra za imigracije i najavilo da će konačnu odluku donijeti kasnije u toku dana, ili čak u ponedjeljak.

 

Suđenje pred Federalnim sudom Australije vodio je vrhovni sudija Džejms Alsop, a u vijeću sudija su bili i Entoni Besanko i Dejvid O’Kalahan.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *