Uhapšen vozač koji je pomagao Zeljkoviću pri bjekstvu od hapšenja

Aktuelno

Pripadnici Ministarstva unutrašnnjih poslova Republike Srpske uhapsili su danas Milana Jašarevića, vozača u Civilnoj zaštiti Republike Srpske,  u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (IJZ RS) Branislava Zeljkovića i još nekoliko lica.

 

MUP RS je saopštio da su “policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet , po naredbi Okružnog suda u Banjaluci, lišili slobode lice inicijala M.J. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. u vezi sa članom 39. Pomaganje Krivičnog zakonika Republike Srpske”.

 

U saopštenju je navedeno da su u toku pretresi na više lokacija, “a po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala”.

 

Pojedini mediji prenose da je Jašarević i lični vozač predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića i da je i ranije saslušavan u istrazi oko javnih nabavki u IJZ RS.

 

Nezvanično, Jašarević je član Ujedinjene Srpske, a uhapšen je  zbog sumnji da je učestvovao u pomaganju Branislavu Zeljkoviću pri pokušaju izbjegavanja hapšenja.

 

Zeljković je uhapšen 16. septembra prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru. On se tereti za zloupotrebu položaja i ovlašćenja prilikom realizacije nabavki medicinske i zaštitne opreme za potrebe Instituta.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *