Vlada imenovala Kostadina Vasića za vd direktora Instituta JZ RS

Aktuelno

Vlada Republike Srpske danas je na čelo Instituta za javno zdravlje imenovala Kostadina Vasića, kadra “provjerene” Ujedinjene Srpske koji je po obrazovanju – menadžer bezbjednosti, saznaje BN.

 

Vasić, koji je poznat jedino kao preletač i ugostitelj, nema apsolutno nikakvo znanje o medicini i zdravstvu, a imenovan je isključivo zbog unutarkolicionog sukoba i previranja, jer pozicija direktora Instituta po svaku cijenu mora da ostane “u vlasništvu” Ujedinjene Srpske i njenog predsjednika Nenada Stevandića.

 

Vasić je tokom rata bio kriminalistički tehničar u CBS Zvornik, a potom se bavio ugostiteljstvom, kao vlasnik restorana Park u Zvorniku. 2003. je postavljen za direktora Kulturno-sportskog centra gdje je ostao do 2006. godine, kada je izabran u Narodnu Skupštinu. Na sljedećim izborima 2010. godine obnavlja mandat, a 2018. je takođe osvojio mandat na listi Srpske demokratske stranke, nakon čega je “preletio” u Ujedinjenu Srpsku.

 

Poznat je i po nasilničkom ponašanju.

 

Mjesto direktora Instituta za javno zdravlje je ostalo upražnjeno nakon što je direktor Branislav Zeljković (US) uhapšen i protiv njega se vodi krivični postupak zbog zloupotrebe položaja i spornih nabavki tokom pandemije.

 

Bilo je pokušaja da se Zeljković vrati na mjesto direktora nakon puštanja iz pritvora, ali je, kko saznajemo, reagovalo Specijalno tužilaštvo i upozorilo na mogućnost ometanja istrage.

 

Istraga koja je u toku, kao i nezvanične informacije iz krugova bliskih koaliciji ukazuju da je u višemilionske malverzacije duboko upletena stranačka struktura US, ali to Vladi RS nije smetalo da donese odluku kojom se nastavlja praksa vođenja ove institucije iz stranačkih kancelarija US.

 

Kadrovske “vratolomije” kojima očito pod ucjenama i strahovitim pritiscima pribjegavaju koalicioni partneri, a Vlada bespogovorno izvršava, na kraju će se po svemu sudeći obiti o glavu onom ko se u Vladi najmanje pita o bilo čemu, a to je premijer Višković, za koga već odavno govore da mu je jedina moć da zakaže sjednicu kad mu se kaže i uradi ono što mu se naredi.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *