Stanivuković: Jasno je da vlast daje podršku današnjim protestima!

Aktuelno

Osvrćući se na održavanje današnjeg skupa “Sloboda” u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković je istakao da principijelno i suštinski podržava svakog borca, kao i čovjeka pa čak i onda kada se bori i za svoja, ali i za prava vlasti ili opozicije.

 

“I zbog porodične situacije koju sam proživio, principijalno sam za borce. Grad Banja Luka je odgovorio zahtjevu za okupljanje čak i ako on nije pravovremen. Prema tome, smatram da smo time pokazali jednu širinu kao i naš odnos prema borcima.

Ono što isto tako smatram i imam pravo reći jeste da se kriza ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini već i u regiji i svijetu ne rješava peticijama, pa tako peticija o zakonu Valentina Incka je upućena, ali ona ništa nije donijela. Isto tako smatram da se ovakvi problemi ne rješavaju ni protestima, ali smatram da je dobro da se čuje protestni pa i politički glas iz Srpske”, naveo je Stanivuković.

 

Dalje je istakao da je dobio poziv od boraca da Grad Banja Luka isprazni određene parkinge.

 

“I to dobijam poziv u 10 sati kako bi skup imao svu logistiku. Očigledno, nije pravo vrijeme, ali Grad Banja Luka će uraditi sve jer i demokratski i ljudski principi mi nalažu da grad bude u tom pogledu maksimalno otvoren. Smatram da namjera vlasti da sve nas smjesti na jedan ili na drugi front patriota ili izdajnika crnobijele politike je vrijeme koje treba proći”, kazao je gradonačelnik Banje Luke.

 

Pitali smo da li smatra da je današnji skup na neki način podrška Miloradu Dodiku?

 

“Kada vidite binu, ozvučenje i svu logistiku kao i medijsku pažnju jasno je na prvu i laiku da to nije kapacitet boračke organizacije da svu logistiku i finansije iznesu za takvo nešto. Neko im pruža podršku i očigledno je da je to vlast.

 

Ali opet principijelno dobro je da se čuje jedan glas pa i političko-kritički stav. Evidentno je da iza toga stoji vlast i to je tako nema razloga za filozofiranjem, ali i to je dio politike, a ja neću osuđivati bilo kog borca.

 

Neka to sada bude jedan od načina da se čuje stav kojeg i ja zastupam, a to je da smo protiv sankcija, nametnutih rješenja, da čuvamo imovinu naše RS, a da je sve na ovaj ili onaj način u ovoj državi obojeno, ali to je valjda već svima jasno za više od 20 godina”, naglasio je Stanivuković.

 

N1/Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *