U pucnjavi ubijene dvije osobe, a dvije ranjene

Aktuelno Hronika

Na proslavi svetog Stjepana u Gorici-Sovići ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, prenose federalni mediji. Ubijeni Bušić bio jedan od osnivača HDZ 1990 i bivši poslanik u Skupštini ZHK.

 

U ovoj pucnjavi su ranjene dvije osobe od kojih jedna teže, a navodno je osumnjičeni sjedio u lokalnom kafiću s društvom, otišao do kuće po pušku kalašnjikov, a pri povratku otvorio vatru po gostima.

 

On je ubrzo uhapšen i u pitanju je 50-godišnji muškarac.

 

“Dana 4. avgusta u 2.01 PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, opština Grude, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno. Na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i radnici Hitne pomoći Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave obaviještena je i dežurna kantonalna tužiteljka koja je takođe izišla na mjesto događaja. Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, a još dvije su zadobile povred iz vatrenog oružja”, sapšteno je iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

 

Pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljke uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude, a preduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i u cilju dokumentovanja istoga.

 

Po nalogu dežurne kantonalne tužiteljke biće izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, navodi se u saopštenju.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *