Putevi RS sa 100 hiljada KM “pogurali” ATV u kampanji!

Aktuelno

Alternativna televizija u narednih šest mjeseci promovisaće postignuća JP “Putevi RS” u svom programu za “skromih” 99.918 KM, kolika je vrijednost ugovora koji je sa ATV, odnosno A MEDIA, 15. septembra potpisao v.d. direktora Puteva RS Davor Kostrešević.

 

Na tender koji su raspisali Putevi RS javila se samo banjalučka A MEDIA, kako se zove preduzeće koje stoji iza ATV-a, pa je tako jedini ponuđač u otvorenom postupku bio i najpovoljniji, ponudivši cijenu od 85.400 KM bez PDV, odnosno 99.918 KM s PDV, a odluka o izboru ponuđača pala je 6. septembra.

 

 

 

Tako će ATV u svom programu od 15. septembra ove godine, do 15. marta 2023. “Putevima RS” pružati “televizijske usluge predstavljanja” po mjesečnoj cijeni od 16.653 KM.

 

 

Iako je rok za žalbu po tenderu 10 dana, ugovor sa A MEDIA je potpisan 15. septembra, dakle dan prije isteka tog roka. Jasno je da se radi o nemještenom tenderu u korist “dvorske” televizije, kako ATV nazivaju predstavnici opozicije u Republici Srpskoj.

 

 

Čak i da nije u pitanju namješteni tender, za JP “Putevi RS” ovo je čisto bacanje para, jer je gledanost ATV nakon što su je preuzeli ljudi bliski Miloradu Dodiku drastično opala i mjeri se u tragovima.

 

Gledanost ATV u julu kretala se od 0,1% (AMR%) do 0,8% (SHR %), što je sedam puta manje od Nove BH (7,8%), šest puta manje od BN TV (6,4%), pet puta manje od RTRS (5,0%), koliki je bio mjesečni šer ovih televizijskih kuća. Uprkos ovim pokazateljima, Putevi RS su izabrali ATV da se preko nje hvale svojim uspjesima i to u jeku izborne kampanje!

 

Podsjećamo, ATV je krajem 2017. godine kupio poznati banjalučki tajkun Slobodan Stanković, blizak SNSD i Miloradu Dodiku, talnije njegova firma Integra inženjering je postala većinski vlasnik. Akcije u ATV-u imao je i Grand trejd Mileta Radišića koji je svoj udio, kao i Integra, prodao Prointeru. ATV je u više navrata mijenjala vlasnika, kako bi se zameo trag izvlačenju budžetskog novca.

 

Do kraja 2021. godine vlasnik Alternativne televizije bila firma K-2 Banja Luka, (čiji je pak vlasnik Prointer ITSS), te firma Prointer ITSS, koji je vlasništvo nad “dijelom” ATV-a preuzeo 14. aprila 2021.

 

Krajem 2021. vlasništvo je, barem formalno, promijenjeno, pa su kao osnivači upisani K-2 i Infinity Media Banja Luka. Infinity Media je u vlasništvu Infinity International Group, koja je, zvanično, u vlasništvu Đorđa Đurića. Upravo je Infinity Media Group saosnivač Prointera ITSS, zajedno sa Dejanom Ilićem. Tako da se suštinski nije bitno promijenilo vlasništvo nad ATV-om.

 

Pravu istinu otkrio je još 2019. Milorad Dodik, kada je potvrdio da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom Prointer ITSS.

 

– Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode – rekao je, između ostalog, Dodik.

 

Od “K2” do “A Medie”, brojna javna preduzeća i ustanove finansiraju program Alternativne televizije, koja zajedno sa RTRS-om, čini okosnicu Dodikove medijske propagandne mašinerije.

 

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *