Ministar Lučić uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

Aktuelno Hronika

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, koji je kadar DNS-a, uhapšen je u Istočnom Sarajevu ispred jedne teretane, a sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja.

 

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, SIPA, uz asistenciju MUP-a Republike Srpske, proveli su akciju lišenja slobode osumnjičenog Miloša Lučića (1986), aktuelnog ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

 

Uporedo sa lišenjem slobode, vrše se pretresi kancelarijskih prostorija kao i mjesta boravka osumnjičenog, kao i drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim kaznenim djelima.

 

Osumnjičeni Lučić pod istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih kaznenih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

 

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom, navedeno je u saopštenju SIPE.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *