Vlada RS ozakonila visokom predstavniku pravo nametanja odluka!?

Aktuelno

U tekstu obrazloženja Zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj koji je u formi prijedloga došao u Narodnu skupštinu, navedeno da Vlada Republike Srpske priznaje da visoki predstavnik u BiH ima pravo nametanje odluka.

 

Na ovo je ukazao narodni poslanik Vukota Govedarica (SDS), nakon čega je reagovao premijer Radovan Višković, koji je kazao da on lično to ne bi naveo, ali i da to ne znači da oni priznaju odluke visokog predstavnika.

 

Poslanik PDP Milanko Mihaljica je rekao da, zbog navedenog u prijedlogu zakona, Vlada treba da podnese ostavku.

 

 

Narodna skupština Republike Srpske danas je nastavila petu posebnu sjednicu na kojoj će razmatrati preostalih deset tačaka dnevnog reda, a među njima i Prijedlog porodičnog zakona kojim se znatno unapređuje zaštita prava i interesa djeteta.

 

Na dnevnom redu je i više zakona o vanparničnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, te o izmjenama i dopunama Zakona o energetici.

 

Pred poslanicima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske.

 

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *