Banjaluka: Talić izabran za predsjednika gradske Skupštine

Aktuelno

Zoran Talić, nezavisni odbornik u Skupštini Grada Banjaluke, izabran je za novog predsjednika Skupštine Grada na samom završetku današnje sjednice, nakon što je prethodno ostavku na tu funkciju podnio Budimir Balaban.

Talić je bio jedini kandidat za predsjednika gradske Skupštine kojeg su predložile vladajuće stranke, nakon što kandidat PDP-a Draško Stanivuković nije dobio potreban broj glasova na sjednici Komisije za izbor i imenovanja.

Za izbor Talića glasao je 21 odbornik, jedan je bio protiv, dok su tri odbornika bila suzdržana.

Talić je prije izbora izjavio da mu je cilj da radi u opštem interesu grada i rješavanju pitanja značajnih za građane, u čemu ima podršku gradonačelnika Igora Radojičića.

-Jedan od najvećih angažmana biće privlačenje privrednika, domaćih i stranih, da otvaramo radna mjesta i da ne budemo taoci stanja u kojem se sada nalazimo, rekao je Talić.

Smijenjena Vera Sladojević

Gradska Skupština razriješila je Veru Sladojević dužnosti direktora banjalučkog Centra za socijalni rad.

Nakon završetka rasprave o razrješenju, Vera Sladojević, zajedno sa odbornicima novoformiranog Kluba odbornika “Sloboda” Nenadom Šibarevićem, Milenkom Jaćimovićem i Budimirom Balabanom, napustila je sjednicu jer joj Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine, nije dopustio da kaže završnu riječ.

– Ovo je pripremljen scenario gdje uopšte ne žele da čuju argumente direktora koji ima potpuno pravo i sve činjenice, istakla je Sladojević.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *