Vučić i Višković na otvaranju pogona fabrike “Jumko” u Drvaru

Ekonomija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su danas u Drvaru pogon fabrike “Jumko” iz Vranja u kojem je zaposleno 80 radnika, a za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra.

 

Planirano je da bude zaposleno još 20 ljudi.

 

“Vidite i sami kolika je radost na licima radnica. Neke od njih su poslije 20 godina dobile prvi posao. Sada trenutno u ovoj fabrici je zaposleno 80 radnica, uskoro će ih biti 100. Mi ćemo raditi ubuduće skupa sa Srbijom i pomagati ljudima. Naše opredjeljenje da pomognemo našim ljudima van RS skupa sa Srbijom je trajno, i to ćemo i dalje raditi”, rekao je Višković prilikom otvranja pogona fabrike “Jumko”.

 

Dodao je da “smo zahvaljujući Vučiću došli u poziciju da planiramo velike projekte zajedno sa Srbijom.

 

“Danas je gospodin Vučić u Mrkonjić Gradu obećao pomoć za realni sektor. Na osnovu svega toga ćemo biti u poziciji da pomognemo našoj braći u FBiH”, istakao je Višković.

 

On je rekao da će veoma brzo ići u Beograd u posjetu Vučiću i premijerki Srrbije Ani Brnabić, gdje će govoriti o infrastrukturnim projetkima.

 

Predsjednik Srbije je zahvalio Željki Cvijanović, predsjednici RS, Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH, Viškoviću kao i mještanima koji su se po kiši okupili da ga dočekaju.

 

Jovana Arsić Vrebac izrazila je zadovoljstvo što je dobila posao u “Jumku”.

 

“Ovo je od izuzetnog značaja za našu lokalnu zajednicu i njen razvoj, ali i za ostanak mladih ljudi na vjekovnim ognjištima. Vjerujem da će Srpska i Srbija i dalje pomagati opštinu Drvar, za šta sam im neizmjerno zahvalna”, rekla je Vrebac.

 

Otvaranju pogona “Jumka” prisustvovali su predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministri u vladama Srpske i Srbije, te predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Drvar Dušica Runić otvorili su danas u Drvaru filijalu Komercijalne banke.

 

Vučić je poželio uspješan rada zaposlenima u filijali, dodavši da prostor nije velik, ali je lijep i uredan.

 

Otvaranju su prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, te ministri u vladama Srpske i Srbije. U ovoj filijali Komercijalne banke zaposlena su četiri radnika.

 

Direktor Komercijalne banke Banjaluka Boško Mekinjić izjavio je da ova banka planira otvaranje filijala i u drugim gradovima u Federaciji BiH.

 

Nakon otvaranja fabrike “Jumko” predviđena je posjeta zvaničnika Dom zdravlja u Drvaru i Titovoj pećini.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *