Usvojene odluke o privremenim poravnanjima PDV-a među entitetima

Ekonomija

Upravni odbor UIO BiH usvojio je pojedinačne odluke o privremenim poravnanjima među entitetima od raspodjele indirektnih poreza s jedinstvenog računa za period od 2012. do kraja prošle godine, saopšteno je nakon sjednice Upravnog odbora.

 

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za period od aprila do jula ove godine, čime je prekinut skoro dvogodišnji zastoj u donošenju ovih odluka.

 

Članovi Upravnog odbora razmatrali su inicijativu Vlade Federacije BiH o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) kojom je predviđeno pomjeranje roka plaćanja PDV-a.

 

Nakon detaljnih analiza izvršenih u UIO, utvrđeno je da ovakve dopune ne bi imale efekta, nego bi bile kontraproduktivne, tako da predložene zakonske izmjene nisu usvojene.

 

Na sjednici je usvojena i odluka o visini stope kompenzatorne kamate za period od jula do kraja godine koja ostaje nepromijenjena i obračunavaće se po stopi od 12 odsto.

 

Članovi Upravnog odbora usvojili su pravilnike o primjeni zakona o PDV-u, te prinudnoj naplati indirektnih poreza, a usvojen je i izvještaj o izvršenju budžeta UIO za prošlu godinu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *