Obrađeni svi zahtjevi za isplatu doprinosa za mart

Ekonomija

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da su obrađeni svi zahtjevi za isplatu doprinosa za mart, te da su i dalje u toku prijave za isplatu minimalne plate i doprinosa za april.

 

“Kada je u pitanju uplata poreza i doprinosa za mart 2020. godine poreskim obveznicima koji ispunjavaju uslove iz Uredbe, Poreska uprava je završila svoj dio posla i za taj mjesec obradila sve zahtjeve poreskih obveznika, tj. ukupno su obrađena 8.652 zahtjeva koja su se nalazila na pomenutim spiskovima i dostavljeni su Fondu solidarnosti za obnovu RS, koji vrši uplate”, saopšteno je iz Poreske uprave RS.

 

Dodaju da se vrši obrada zahtjeva za isplatu najniže plate i uplatu doprinosa na najnižu platu za april 2020. godine.

 

“Uspjeli smo obraditi većinu do sada pristiglih zahtjeva poreskih obveznika, a koji se nalaze na pomenutim spiskovima koja dostavljaju nadležna ministarstva. Do sada smo za isplatu najniže plate za april 2020. godine obradili zahtjeve na iznos veći od pet miliona KM za oko 7.000 radnika i te podatke smo proslijedili Fondu solidarnosti koji već vrši isplate”, naglašavaju u Poreskoj upravi.

 

Pozvali su poreske obveznike koji ispunjavaju uslove iz Uredbe, a koji se tiču isplate najniže plate i doprinosa za april 2020. da što prije podnesu Poreskoj upravi RS pisanu izjavu sa zahtjevom na kojem će navesti i tekuće račune radnika, a sve kako bi što prije bile isplaćene plate za april 2020. godine za preostali broj obveznika koji još uvijek nisu podnijeli zahtjeve.

 

“Tim apelom pokazujemo da imamo kapacitete da ovu obavezu realizujemo do kraja. Naime, i pored redovnih poslova koje rade zaposleni u Poreskoj upravi RS, obrađeno je na hiljade zahtjeva koji se tiču poreskih mjera za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pojave korona virusa”, ističu u Poreskoj upravi.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *