Vučić donio vakcine u Sarajevo i ponudio pomoć

BIH

Aleksandar Vučić, tokom današnje posjete Sarajevu, kada je za FBiH donirao 10.000 vakcina, istakao je da su donirane vakcine Astra Zeneka, ali da će Srbija dostaviti i vakcine ostalih proizvođača ukoliko to Federacija bude željela.

 

Mi smo naručili i Moderninu vakcinu, tako sa Srbija raspolaže sa pet vakcina i koje budete željeli, mi ćemo vam ih dostaviti – poručio je predsjednik Srbije.

 

Vučić je istakao da je uzajamno povjerenje ključno, prenosi Blic.

 

– Ono što je važno nije samo pitanje vakcina, već povjerenja jednih u druge, da ne opanjkavamo jedni druge pred ostalim zvaničnicima, zato što se danas, kada smo očekivali pomoć od mnogo moćnijih, mi oslanjamo jedni na druge – poručio je Vučić.

 

Kako je prenio, nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH, bilo je riječi o organizaciji samita dvije zemlje.

 

– Ovo su vakcine za Federaciju BiH, pošto vidim da ima primjedbi. Mi smo (Srbija) sada naručili “Modernu”, pa ćemo ih imati pet. Tražite šta treba – rekao je Vučić.

 

Kako je kazao, danas, kada se očekivala pomoć od mnogo moćnijih nego što su Srbija i BiH, moramo da se oslanjamo jedni na druge.

 

– Važno je da mi sarađujemo. Rekao sam mojim domaćinima danas da pokušamo da što više govorimo jednim glasom, kada zajednički ukažemo na probleme – rekao je Vučić.

 

Kako je rekao, kada mi budemo razumijeli da smo snaga, imaćemo najveću stopu rasta u Evropi.

 

– Ne možemo da najrazvijenije stignemo, ali možemo da napredujemo – istakao je Vučić.

 

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka članova Predsjedništva sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su odnosi BiH i Srbije dobri, ali da ima dosta otvorenih pitanja o kojima je i danas razgovarano.

 

Dodik je rekao da je Vučić predložio da za 2-3 mjeseca bude održan otvoreni forum, odnosno samit Srbije i BiH upravo o tim pitanjima, što su članovi Predsjedništva BiH i prihvatili.

 

On je naveo da robna razmjena dobro funkcioniše, ali može biti daleko veća.

 

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *