Gajanin izabran za rektora

Društvo

Profesor Radoslav Gajanin izbran je na današnjoj sjednici Senata za rektora Univerziteta u Banjaluci.

Gajanin je izrazio zadovoljstvo ukazanim povjerenjem svih 28 članova Senata koji su glasali za njegov izbor na ovu poziciju.

– Podrška članova akademske zajednice je i velika odgovornost jer smo u obavezi da ispunimo obećane aktivnosti koje smo predvidjeli u planu rada Univerziteta u naredne četiri godine – rekao je Gajanin novinarima nakon sjednice Senata.

On je naveo da će se posebno raditi na poboljšanju uslova studiranja, kao i uslova stanovanja studenata.

– Radićemo na poboljšanju studijskih programa, kao i informacionog sistema Univerziteta, ali ćemo i insistirati na poštovanju akademskog stila ponašanja na Univerzitetu – naveo je Gajanin, koji je dosadašnji vršilac dužnosti rektora.

On je istakao da će Univerzitet dati sve od sebe da unaprijedi nastavni proces, međunarodnu saradnju, kao i saradnju sa privredom i preduzećima u Banjaluci i regionu.

– Insistiraćemo da se kroz izmjene i dopune zakona o visokom obrazovanju redefiniše odnos Univerziteta i organizacionih jedinica – naglasio je Gajanin.

On kaže da će se raditi i na povećanju međunarodne vidljivosti banjalučkog Univerziteta, kao i prisutnosti publikacija u međunarodnim časopisima.

– Jedan od naših zahtjeva biće da se povećaju uslovi, odnosno kriterijumi za izbor u akademska zvanja – rekao je Gajanin.

On je naveo da na banjalučkom Univerzitetu studira više od 20.000 studenata, dok je više od 1.300 zaposlenih.
Govoreći o ugledu Univerziteta, Gajanin je istakao da je rejting za nepune dvije godine porastao za 1.700 mjesta na Vebometriksovoj listi.

– Osim toga, permanentno bilježimo trend rasta publikovanja naučnih radova u međunarodno priznatim časopisima – naglasio je Gajanin.

Radoslav Gajanin izabran je 10. novembra prošle godine na funkciju vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci, a prije toga je obavljao dužnost prorektora za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *