OPUŠTENCIJA, M:TEL VAS POTKRADA

Društvo

Čuli ste izreku “Đavo je u detaljima”? Nikoga više ne iznenađuje da su đavolska posla svuda oko nas, a što je najgore, nema ni anđela koji bi vas spasili.

Koliko ste puta na raznoraznim šalterima doživjeli razne vrste neugodnosti zbog jednog papira? Takozvani reformisti su obećali da ćete sve svoje poslove iz parav koja vam pripadaju riješiti u mjestu prebivališta. No, u najvećem broju slučajeva to je samo parola, a troškove koje ćete imati pribavljajući razna uvjerenja van mjesta prebivališta možete prefakturisati samo nebeskom carstvu.

Ali, tema nije država i njeno, u vrijeme izbora, snishodljivo izlaženje u susret građanima. Tema je zaštita potrošača i još jedan zoran primjer kako zaštite nema.

Naš M:TEL “imate prijatelja” ima divne prakse. Zanemarimo sada, na trenutak, probleme koji korisnici usluga imaju u romingu, jer to uključuje i neku treću stranu, element inostranosti. Hajde da govorimo o običnom “dopuna” paketu u mobilnoj telefoniji.

I zaista “prijatelj” ti omogući da na svakoj trafici kupiš SIM karticu i napuni te sa 4 marke. Imaš “standardicu” ili “opuštenciju”, te opširno reklamirane pakete raznih vrsta dopuna za, danas, nasušni internet promet. Prozujiš sajtom, a ono samo reklama. Negdje, skromno, za uslove korištenja, uputi na “knjigu” opštih uslova i “knjigu” cjenovnik. Obje knjige imaju format 200 stranica teksta i odnose se na sve vrste usluga koje ova ugledna firma nudi.

Ono što me je ponukalo da ovo pišem nije monetarni gubitak koji sam doživio koristeći dopunu kao uslugu, nego odnos prema potrošaču. I ne, ne mislim na odnos takozvanih kol centara i usluga za reklamacije, nego na odnos prema potrošaču u fazi pribavljanja usluge.

Elem, da li ste znali da istekom tarifne opcije za internet trebate da isključite opciju saobraćaja mobilnog interneta na svom telefonu? Naravno da niste, jer vam to objasne usmeno tek kada sebi napravite štetu. A kako napravite štetu? Pa pametni telefon nikada ne spava. Istekao vam je kupljeni gigabajt, a telefon nije okončao zadatke koje ste mu zadali. Onda se dešava da prvo morate da kupite dopunu (recimo 5 KM), pa onda aktivirate željenu tarifnu opciju. No, šta se desi? Kupili ste dopunu, telefon je odmah povukao podatke, i kad ste došli do odabira tarifne opcije, telefon vas obavještava da nemate dovoljno novca na računu. Kako? E tu nastaje čista poezija. Niste isključili opciju mobilnih podataka, telefon je odradio nešto malo i popapao pare. Na moje veliko iznenađenje, ljubazno osoblje me uputilo na cjenovnik usluga koji nije predmet reklame, ni zanosnih objava na internetu ili bilo gdje drugo. Na stranici 78. lijepo piše, istina sitnim slovima da je opšta tarifa za internet saobraćaj na dopuni 0,80 maraka za MEGABAJT prometa bez PDV-a, odnosno sa PDV okruglo jedna marka za MEGABAJT.

Tu se čovjek osjeti potpuno prosvijetljeno i sluđeno u jednoj jedinoj spoznaji. Prosvijetljeno, zato što jednostavno utvrdi kako je pametni telefon, ustvari pametno oruđe masovnog uništenja budžeta potrošača, kako nestane ( u jednom momentu i svih 20 maraka). A onda ludilo. Iz spoznaje izvlačite jednostavan zaključak uz primjenu tablice množenja da GIGABAJT koji inače kupite za 3 marke u ovoj, alternativnoj stvarnosti opšte tarife, košta čitavih 1.024 marke i da ponovim slovima hiljadu i dvadeset četiri marke.

Kako je uopšte moguće ovakvo tarifiranje? Gdje je tu logika? Da li je to, ustvari, podmetnuto naivnim inostranim korisnicima interneta koji bi eventualno u romingu , iz neke nevolje, aktivirali mobilni saobraćaj? U svakom slučaju, gledajući u razliku u cijeni između paketa i opšte tarife, usuđujem se iznijeti optužbu za direktnu pljačku.

Građanin, potrošač, prosječan čovjek, kada pribavlja uslugu nema šansi da bude obavješten o opasnostima koje ga vrebaju, te posebnom načinu ponašanja koje mora da savlada da bi izbjegao pljačku. Kada sam, u malom društvu, podijelio ovu informaciju, niko mi nije vjerovao, dok nismo potrošili koji dragocjeni megabajt da prevučemo knjigu cjenovnika i nađemo stranicu broj 78.

Zato sam ponukan da ovo i objavim kao upozorenje mnogobrojnim korisnicima usluge dopuna, a za strance ne hajem, kada dobiju račune mogu samo da se uhvate za glavu i da se pitaju gdje su to zalutali.

Inače, kretaivno tumačenje Zakona o zaštiti potrošača po kome isticanje cjenovnika i opštih uslova na internet strani davaoca usluge, a i to za sve vrste usluga na jednom mjestu, zadovoljava zakonske obaveze informisanja potrošača je krajnje neregularno i protivzakonito. No, u našoj “zemlji čuda” ništa više nije čudno, pa dragi čitaoče skromnog bloga u pamet se i uz “OPUŠTENCIJU”.

https://pismacitalaca.blogspot.com/2018/07/blog-post.html

1 thought on “OPUŠTENCIJA, M:TEL VAS POTKRADA

  1. Scile i haribde da dodješ do pin koda ,napišete zahtjev,pa zovete mobilnog operatera ,potraje to da saznate ovu ” caku’ za legalnu pljačku,ali vrijedilo je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *