Nove promjene na čelu Nove banke

Društvo

Nakon što je nedavno smijenio predsjednika uprave Nove banke Milana Radovića, Nadzorni odbor ove banke donio je nekoliko novih odluka o imenovanju i razrješenju članova uprave.

Na sjednici održanoj 27. novembra Nadzorni odbor Nove banke sporazumno je razriješio izvršnog direktora Novislava Milakovića, navedeno je u obavještenju objavljenom na sajtu Banjalučke berze.

Takođe, navedeno je i da će izvršni direktor Gorana Zorić od 1. januara 2019. obavljati dužnost pomoćnika predsjednika uprave banke, dok je za zamjenika predsjednika uprave banke NO imenovao dosadašnjeg izvršnog direktora Igora Jovičića.

Istovremeno, za izvršnog direktora je imenovana Jasna Zrilić koja obavlja funkciju direktora Sektora za sredstva, a kako je navedeno u obavještenju, banka je u postupku procjene primjerenosti ovog kandidata i pribavljanja neophodnih saglasnosti.

Nadzorni odbor Nove banke smijenio je početkom mjeseca predsjednika uprave Milana Radovića, a na njegovu poziciju imenovan je Goran Aviljaš, dosadašnji zamjenik predsjednika uprave banke.

Na proteklim opštim izborima Radović je bio kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik ranije je rekao da će DNS morati da se oslobodi “mangupa” u svojim redovima ako želi u vlast, a do sada je smijenjeno više kadrova te stranke iz lokalnih i republičkih institucija.

Capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *