Na području Banjaluke putevi prohodni

Društvo

Gradonačelnik Igor Radojičić i načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić obišli su danas više lokacija na području grada gdje djeluje zimska služba. Bilo je to nekoliko lokacija u samom gradu te seoska naselja Kola, Zelenci i Stričići.

Prema riječima gradonačelnika Radojičića svi putni pravci prve i druge kategorije su prohodni, dok je u toku čiščenje saobraćajnica treće kategorije te trotoara u gradu.

Načelnik Sandić je naglasio da, u odnosu na juče, kada je snijeg padao gotovo cijeli dan i kada smo imali zaista tešku situaciju u gradu, danas je situacija mnogo bolja.

– Sa svim izvođačima radova smo bili u stalnom kontaktu i oni su izašli na teren i očistili sve gradske saobraćajnice Mi smo danas na teren da se uvjerimo kako funkcioniše zimska služba. Putevi na seoskom području jutros su prohodni, a očekujemo poslije podne i uveče dodatno posipanje kako se na saobraćajnicama ne bi stvarao led. Danas su i sve linije javnog gradskog i prigradskog prevoza pošle na vrijeme, a u toku je čiščenje trotoara u gradu – rekao je Slaviša Sandić.

Predsjednik Savjeta MZ Stričići Rade Božić, kazao je da su lokalni putevi prve i druge kategorije u ovoj mjesnoj zajednici očišćeni te da si zadovoljni kako je zimska služba obavila posao.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *