Nastavljena potraga na Ponijerima

Društvo

Na Ponijerima kod Kaknja jutros je nastavljena potraga za 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem koji je u četvrtak nestao nakon što se udaljio iz vikendice. Snijeg koji je napadao tokom noći otežava potragu.

Blizu 100 osoba, prema riječima portparola Federalne uprave civilne zaštite Majde Kovač, traga za mladićem čiji je nestanak prijavljen u petak.

Snijeg koji neprestano pada umnogome otežava potragu i kretanje svih koji traže El-Emina na ovoj planini iznad Kaknja.

U potragu za mladićem i danas su se uključeni pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, brojne opštinske gorske službe spašavanja, Gorska služba spašavanja FBiH, lovci te planinari.

Spasilačke ekipe koje se nalaze na terenu uz pomoć pasa tragača, ski motora i druge mehanizacije pretražuje teren Ponijera uskoro bi se trebala uputiti i prema Kamenici kod Zavidovića, a veliki problem predstavlja grtalica koja je zamela tragove na putu.

U potrazi učestvuju i GSS u BiH, stanice Žepče, Srebrenik, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Zavidovići i Mostar, sa ukupno 35 članova, Specijalna policijska jedinica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i pripadnici PS Kakanj.

klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *