SVE NA BRZINU
Otvoren “Delta Planet” u Banjaluci (FOTO)

Društvo

Tržni centar “Delta Planet” svečano je otvoren danas u Banjaluci.

 

Koliko je ovo značajan događaj govori činjenica da su na svečanost došli predsedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi RS, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i brojni drugi gosti.

 

Zvanice je dočekao Miroslav Mišković, vlasnik kompanije “Delta holding”, koja stoji iza ovog tržnog centra.

 

 

U uvodnom obraćanju naglašeno je da je upotrebnu dozvolu za ovaj kapitalni projekat izdala ministarka za prostorno uređenje Srebrenka Golić.

 

Ipak, ono što treba posebno naglasiti je to da je ta dozvola izdata juče, odnosno samo dan prije svečanog otvaranja ove multimilionske investicije.

 

Miroslav Mišković, jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, istakao je da mu je drago što su na ovom tržištu, te se poimence zahvalio zvaničnicima iz Srpske.

 

– Uložili smo 70 miliona evra i angažovali domaću kompaniju “Niskogradnja”, koja je odlično uradila posao – rekao je Mišković i najavio je da uskoro očekuju početak investicija u Zagrebu i Skoplju, ali i u Sarajevu gdje su kupili plac i gdje očekuju poziv za početak gradnje.

 

Dodik je najavljen kao njegova ekselencija.

 

– Ovo jača naš život i pokazuje da Banjaluka ima svoje kretanje, ovo je novi civilizacijski doprinos. Želim uspjeh kompaniji, koja je regionalni lider, ovo je dokaz drugima koji žele da investiraju da vide da su Srpska i Banjaluke spremne da prihvate velike projekte. Gospodine Miškoviću želim Vam prije svega dobro zdravlje, i uvijek ste dobrodošli ovdje na slobodnoj teritoriji – rekao je Dodik.

 

Umjesto klasičnog presijecanja crvene vrpce, Mišković i Dodik su početak rada ozvaničili pritiskom na virtuelno dugme na video baneru, nakon čega su ispaljene konfete.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da se Banjaluka gradi, te da je ovo jedan od dragulja koji je gradu na Vrbasu trebao u namjeri da bude regionalni centar.

 

Ono što je očigledno jeste da ovaj “dragulj” nije ispoliran na vrijeme, pa su na dan svečanog otvaranja ovog savremenog tržnog centra na dosta mjesta vidljivi brojni propusti u radu.

 

 

“Delta planet”, koji se nalazi na Banjalučkom polju, najveći je tržni centar u BiH, a beogradska kompanija “Delta ril estejt” uložila je u izgradnju 70 miliona evra. U ovom šoping molu smješteno je više od 100 radnji i 40 novih brendova, a kako je najavljeno, trebalo bi da bude zaposleno i 2.000 radnika.

 

 

Osim prodavnica, u centru se nlazi i bioskop površine 1.500 metara kvadratnih, sa pet sala i najmodernijom opremom. Tu su i supermarket, restoran i 1.000 parking-mjesta.

 

Povodom svečanog otvaranja, danas od 14 časova besplatan koncert ispred šoping mola održaće Željko Joksimović, a vrata “Delta Planeta” otvaraju se u 15 časova.

 

Posjetioci će još u toku dana moći poslušati koncert hora “Viva Vox” koji će izvesti najpopularnije svjetske hitove, a oni nešto mlađi pogledati i nastupe Jutjub zvijezda – Lee Stanković, Andrije Jovića, Anne Lazarević, Stefana Lazića i Filipa Milenkova.

 

Istinito/Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *