Pred nama je hladno vrijeme i više snijega do Nove godine

Društvo

Meteorolozi najavljuju da će narednih dana biti uglavnom hladno, oblačno i sa padavinama. Na istoku je moguć veći snijeg na planinama.

U ponedjeljak će biti malo toplije i umjereno do pretežno oblačno, dok se slaba kiša i snijeg očekuju samo ponegdje na istoku.

Najviša temperatura vazduha biće od šest stepeni na istoku do 12 stepeni na zapadu, a na jugu oko 15 stepeni Celzijusa.

U utorak, 27. decembra, oblačno i malo hladnije, uz slabe padavine – na sjeveru slaba kiša i susnježica, a na istoku i u višim predjelima snijeg. Najviša temperatura vazduha biće od tri do sedam stepeni Celzijusa.

U srijedu, 28. decembra, na sjeveru će padati prvo kiša, a popodne slab snijeg. Na istoku će padati snijeg koji će popodne jačati, zbog čega se bijeli pokrivač očekuje i u nižim predjelima.

Na planinama će doći do porasta snježnog pokrivača na oko 20 centimetara. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se od dva stepena na istoku do osam stepeni Celzijusa na zapadu.

U četvrtak, 29. decembra očekuje se hladno i pretežno suvo vrijeme, uz slab snijeg ponegdje na istoku zemlje. Najviša temperatura vazduha biće od minus dva do tri stepena Celzijusova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *