Feraget: Od Vrhovnog suda FBiH traže da poništi presudu

Društvo

Advokat Ifet Feraget i otac ubijenog Dženana Memića Muriz Memić, danas su u Sarajevu održali sastanak s predsjednikom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Miloradom Novkovićem.

 

Sastanak je održan nakon informacija da se na Vrhovni sud FBiH vrši pritisak da se poništi predsuda Kantonalnog suda u slučaju Dženan Memić (presuda Ljubi i Bekriji Seferović). Nakon sastanka Feraget nije krio zadovoljstvo, prenosi Radio Sarajevo.

 

– Bili smo nekih pola sata Muriz i ja. Ja sam Muriza i savjetovao da sve te informacije koje su došle do nas napiše predsjedniku Vrhovnog suda FBiH s obzirom na to da je bio jako uznemiren. Ja sam znao da je riječ o pogrešnim znajući da je čovjek koji je na čelu Vrhovnog suda FBiH izuzetno pošten i karakteran. Nikakvih sastanaka na tu temu nije bilo. Nikakvih dogovora sa tužiocima i sudijama. Dao je svoju ljudsku riječ da će biti kako odluče članovi Vijeća. Bio je to jedan vrlo ugodan i ljudski sastanak, zaista to moram reći – rekao je Feraget za Radiosarajevo.ba.

 

Informacije o pritisku, procijenio je Feraget, mogle su doći od ljudi koji u svemu traže ličnu korist.

 

Sjednica je zakazana za 23. april, a u roku 15 do 30 dana bit će poznata i odluka Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Sjednica će biti zatvorena, a tokom samo jednog njenog dijela na sjednici će biti biti advokat optuženih, federalni tužilac, advokat Feraget i Muriz Memić.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *