Jedna od najprometnijih ulica u Banjaluci postaje dvosmjerna

Društvo

Jedna od naprometnijih ulica u centru grada, Ulica Ivana Franje Jukića uređena je, a narednih dana na jednom dijelu ulice doći će do promjene režima saobraćaja.

 

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, u okviru investicionog održavanja gradskih saobraćajnica ovih dana je postavljen novi asfalt u ovoj ulici, a u toku su i radovi na sanaciji trotoara i izgradnji rampi za invalide, nakon čega će biti obilježena horizontalna saobraćajna signalizacija.

 

– Ovo je jedna od naprometnijih ulica u centru gdje je kolovoz bio oštećen na više mjesta zbog čega je na cijeloj dionici postavljen novi sloj asfalta. Ovu priliku smo iskoristili i da se urade rampe za lica sa invaliditetom koje do sada nisu bile izgrađene i taj dio posla biće uskoro završen – ističu u Odjeljenju.

 

Po završetku ovih radova, u ovoj ulici doći će do promjene režima odvijanja saobraćaja, i to na dijelu od Ulice Kralja Alfonsa XIII do Srpske ulice, te će umjesto dosadašnjeg jednosmjernog na navedenom dijelu biti dvosmjeran način odvijanja saobraćaja.

 

– Analiza je pokazala da dio vozila koja dolaze iz smjera Gradske uprave, a ima namjeru da skrene desno, opterećuje u saobraćajnom smislu raskrsnicu kod Doma sindikata, jer ta vozila kruže u centralnoj gradskoj zoni. Iako se radi o izmjeni režima na veoma kratkom dijelu saobraćajnice, znatno će se poboljšati uslovi odvijanja saobraćaja u zoni ulice Ivana Franje Jukića – ističu u Odjeljenju.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *