Banjaluka: Obilićevo dobija stanicu “BL bajka”

Društvo

Novi terminal „BL bajka“, gradskog servisa za iznajmljivanje bicikala, biće pušten u funkciju sredinom iduće sedmice. Nova stanica, peta po redu, biće postavljena u Obilićevu, uz Istočni tranzit, odnosno na ukrštanju ulica Cara Lazara i Krfske.

 

– U Obilićevu ćemo postaviti peti terminal u okviru „BL bajka“, sa dodatnim biciklima. Ovog proljeća „BL bajk“ je nastavio sa radom od 1. aprila na četiri postojeće lokacije gdje je građanima na raspolaganju ukupno 30 bicikala. Do sada je „BL bajk“ veoma dobro prihvaćen od strane Banjalučana, kao i onih koji dolaze u naš grad, pa vjerujemo da će i ova, peta lokacija, biti od koristi našim građanima i da će i tu odziv biti dobar – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

 

Stanice „BL bajka“ se nalaze na sljedećim lokacijama: u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ i u parku Mladen Stojanović. Ovaj sistem trenutno ima 1.080 korisnika, a očekuje se da će ovaj broj biti znatano povećan tokom ljetnje sezone.

 

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, uporedo sa instaliranjem novog terminala, u ovoj godini su planirani radovi na proširenju mreže biciklističkih staza. Najveći projekat odnosi se na izgradnju biciklističke staze na Istočnom tranzitu, na potezu od kružnog toka kod Rebrovačke crkve pa sve do stadiona FK „Naprijed“.

 

– Od Rebrovca ka Ulici Majke Jugovića, sa lijeve strane Bulavara Desanke Maksimović, u zelenom pojasu će biti izgrađene biciklistička i pješačka staza kao i led rasvjeta, a na dijelu od Ulice Majke Jugovića do Ulice Cara Lazara obostrano će biti izgrađena biciklistička i pješačka komunikacija – najavljuju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

Pored toga, planirane su intervencije na sanaciji postojećih biciklističkih staza na bulevarima Petra Bojovića i Živojina Mišića i u Ulici knjaza Miloša.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *