Nestabilno vrijeme do kraja sedmice

Društvo

Sutra će u BiH će biti sunčano vrijeme.

 

Poslijepodne u Bosni i na sjeveru Hercegovine očekuje se umjeren porast naoblake koja može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

 

Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature kretaće se od 13 do 18, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 26 do 33 stepena Celzijusa.

 

U petak, 21. juna, biće sunčano. Poslijepodne ili krajem dana ponegdje u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 26 do 33 stepena.

 

U subotu, 22. juna, biće sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 33 stepena.

 

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 26 do 32 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *