Usvojen izvještaj o istraživanju stanja bezbjednosti u Banjaluci

Društvo

Forum za bezbjednost građana Grada Banje Luke usvojio je danas izvještaj o istraživanju stanja bezbjednosti na području grada, prema kojem je velika većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u gradu.

 

Predsjednik Foruma za bezbjednost građana Radislav Jovičić je precizirao da ovaj izvještaj predstavlja prvu stepenicu ka izradi strategije bezbjednosti grada Banje Luke.

 

U izvještaju se nalazi i anketa u kojoj su građani odgovarali na 17 pitanja iz isto toliko oblasti. Analiza bezbjednosti je rađena po različitim osnovama, a prema krajnjim rezultatima, građani Banje Luke su, u velikoj mjeri, zadovoljni stanjem bezbjednosti – rekao je Jovičić.

 

On je dodao da postoji manji procenat građana koji nije zadovoljan stanjem bezbjednosti i najavio da će se forum ozbiljno time baviti.

 

Razmatraćemo sve primjedbe koje su građani dali i uputićemo nadležnim institucijama dopis u kojem ćemo tražiti način kako riješiti te probleme, te da se procenat nezadovoljnih svede na najmanju moguću mjeru. Takođe, evidentno je da se sve veći broj građana ukuljučuje u rješavanje problema i nas članove foruma veoma raduje ta činjenica – zaključio je Jovičić.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *