Dragičević poručio političarima: Manite se grupe “Pravda za Davida”

Društvo

Preko Fejsbuk grupe “Pravda za Davida” koja broji više od 264.000 članova, ponovo se obratio otac stradalog mladića Davida Dragičevića – Davor.

 

– Intenzivirali su se napadi na grupu u posljednjih 10 dana, što se mnogima nije svidjelo. Rekao sam namjerno da želim da se osnuje politička partija u BiH. Odjednom je svima zasmetalo. Većina je bila protiv politizacije grupe, a sada su svi za politizaciju i pribavljanje članova. Rekao sam da nikada to neću dopustiti. Znamo zašto smo stali – za ubijeno dijete Davida Dragičevića. Svi koji sada prilaze znaju da je 80 odsto slučajeva završeno. Manite se grupe “Pravda za Davida”. Sve što je opozicija uradila, hvala im na tome.

 

Opozicija nije došla na moj zahtjev, već na zahtjev majke Suzane. Mene su lično izdali i ostavili na cjedilu. Sve što su rekli i potisali su slagali i odustali. Ja im ne vjerujem. Vi vjerujte, ja neću. 25. 12. je Evropska unija upozorena šta će biti. Desilo se ono što se desilo – hapšenja, zastrašivanja. Ko je stao u odbranu – nije niko. Hvala Bogu pa sam se sklonio. Od opozicije mi niko nije pomogao. Pomogli su drugi ljudi – rekao je na početku obraćanja.

 

Davor je dodao da grupu “Pravdu za Davida” nikada neće žrtvovao radi pozicije niti opozicije.

 

– Na početku sam skupa rekao da grupa nije ovdje da ruši. Mislili ste opozicijo nas žrtvovati i uzeti slavu? Ja i Željko Dabić smo poslije toga optuženi za državni udar. Nemojte ovo lično shvatati. Idite na proteste opozicije, ja ne mogu. Vrijeđajte se lično koliko hoćete, ja od vas nemam ništa. Od licemjerstva i fejsbučenja nema ništa. Davor Dragičević nikoga nije pitao ko će ući u skupštinu. Svi hoćete da predstavljate da sam autokrata i da nekome naređujem. Mogu samo sebi narediti. Hvala svima koji su bili na trgu. Suština je da smo stali na trg za ubijeno dijete. Ja sam rekao imena, a što to vi opozicijo ne uradite – istakao je.

 

Ponovio je da nikome ne može biti veći interes od njega samog i majke Suzane da se “otkriju ubice”. Prema njegovim riječima, opozicija koristi dati trenutak za svoje interese. Tvrdi da će “Pravda za Davida” imati samo jedan cilj koji je odavno poznat.

 

– Mojih 10 minuta govora pred Narodnom skupštinom je vrijednije od vaših 10 godina. Osnovaćemo političku partiju i ona se neće zvati pravda za Davida. Ona je čista. Ako osnujemo partiju, igraću prema vašim pravilima iako nisam takav igrač. Probaću. Ko je zaštitio članove “Pravde za Davida” – nije niko. Niko nikad neće biti član grupe. Gotovo je. Moj logo, sin i interes vam neću nikada dati. Nemojte praviti idole od bilo koga. Držite se svog mišljenja i radi svog interesa na kraju krajeva – poručio je Davor.

 

Kako je dodao, od podrške saopštenjima i lajkova nema ništa. Naveo je da je David bio radničko dijete koje je ubijeno.

 

– Da ste riješili ubistvo Davida Dragičevića, riješili biste 80 odsto slučajeva u Republici Srpskoj. Meni ne trebaju strane ambasade da me tapšu po ramenu. Gotovo je ljudi. Vrijeme je prošlo. “Pravda za Davida” će u BiH biti registrovana kroz političku partiju – rekao je.

 

Kao bitnim je naveo to što je grupa opstala i to što će raditi onako kako se on dogovori s drugim članovima. Najavio je prisustvo na protestima koje će organizovati Muriz Memić – otac stradalog Dženana u subotu, 29. juna u Sarajevu.

 

(Radio Sarajevo)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *