Na snazi narandžasti meteoalarm

Društvo

Prema prognozi meteorologa danas će Republiku Srpsku zahvatiti snažnije nevrijeme sa obilnim pljuskovima i jakim naletima vjetra, zbog čega iz Republičke uprave Civilne zaštite pozivaju građane da u skladu sa prognozom planiraju boravak na otvorenom.

 

I Federalni hidrometerološki zavod je izdao narandžasto upozorenje za sjever i sjeveroistok BiH, a upozorenje se odnosi na period od 14 do 22 sata.

 

Narandžasto upozorenje se odnosi na regiju Banjaluke, Bihaća, Prijedora i Tuzle, dok je žuti meteoalarm upaljen za sve ostale gradove u BiH.

 

Na sjeveru i sjeveroistoku Srpske očekuju se lokalne nepogode sa grmljavinom, kišom i olujnim naletima vjetra.

 

Iz Republičke uprave Civilne zaštite skreću pažnju građanima da planiraju boravak na otvorenom prostoru u skladu sa prognozom meteorologa, obrate pažnju i dodatno obezbijede imovinu i u slučaju potrebe pozovu pomoć na broj 121.

 

“Očekujemo da nadležni subjekti u obezbjeđivanju normalnog odvijanja životnih tokova u Republici Srpskoj obrate pažnju na nadolazeće meteorološke uslove i da u skladu s tim izvršavaju svoje obaveze”, navodi se u saopštenju.

 

Republička uprava Civilne zaštite je u pojačanom režimu rada.

 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se u drugom dijelu dana očekuje jače naoblačenje sa zapada koje donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom, ponegdje i nepogode sa gradom.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *