GODINU DANA OD POKUŠAJA UBISTVA
I dalje nepoznati nalogodavci i motiv napada na Kovačevića

Društvo

Danas se navršava godina dana od brutalnog napada i pokušaja ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića, kojeg su Marko Čolić i Nedeljko Dukić pretukli u sačekuši na ulazu u zgradu u kojoj živi.

 

Motivi napada na Kovačevića nisu utvrđeni tokom istrage, kao ni ko su stvarni nalogodavci tog krivičnog djela, za koje su optuženi Marko Čolić i Nedeljko Dukić.

 

Marko Čolić je uhapšen i osuđen nepravosnažno na četiri godine zatvora zbog ovog krivičnog djela, dok je drugi napadač, Nedeljko Dukić i dalje na slobodi, nedostupan organima gonjenja.

 

Iz Kluba novinara Banjaluka podsjećaju da slučaj nije riješen dok god policija i nadležno tužilaštvo ne odgovore na ta pitanja.

 

Pokušaj ubistva Kovačevića, novinara BN TV i portala Gerila info, ne može se smatrati riješenim ni zbog činjenice da je jedan od počinilaca Nedeljko Dukić i dalje na slobodi.

 

Klub novinara napominje da procesuiranje i kažnjavanje takvih slučajeva najčešće izostaje što dodatno ugrožava bezbjednost novinara, snimatelja, fotoreportera i drugih medijskih radnika na terenu. Zato je neophodno do kraja istražiti ovakve slučajeve i procesuirati odgovorne kako bi sankcije postale i vrsta prevencije.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *