Eko toplane Banjaluka poručuju da spremno dočekuju zimu

Društvo

Eko toplane Banjaluka ulaze spremno u novu sezonu grijanja, a sa isporukom toplotne energije najvećem dijelu konzuma, krenuli smo i prije zvaničnog početka sezone, već od 3. oktobra, kroz funkcionalne probe cjelokupnog toplifikacionog sistema, saopšteno je iz ovog preduzeća.

 

Poručuju da će režimi grijanja na samom početku, kao i u cijeloj sezoni, biti prilagođeni kretanju spoljašnjih temperatura.

 

– Zbog manjih problema na distributivnoj mreži koji su se usljed dotrajalosti pojedinih dijelova pojavili nakon punjenja sistema, pojedini objekti i korisnici još uvijek nisu imali grijanje ili su ga imali sa prekidima. Sve raspoložive tehničke ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje –rekli su u ovom preduzeću.

 

Podsjetili su da su dijelovi toplifikacione mreže stari skoro pet decenija, zbog čega je tokom prethodnih sezona dolazilo do problema u isporuci toplotne energije.

 

– U toku priprema za novu sezonu, maksimalnim angažmanom resursa, Eko toplane su realizovale veliki broj aktivnosti kroz sanaciju najkritičnijih tačaka na sistemu –rekli su u Eko toplanama.

 

Napomenuli su da su u navedenom periodu završeni svi potrebni remonti na sistemu daljinskog grijanja.

 

– Tokom sezone biće vidljivi pravi efekti ovih radova, ali u svakom slučaju, očekujemo uspješnu sezonu sa manje gubitaka toplotne energije i sa manje reklamacija naših korisnika – naveli su u ovom preduzeću.

 

Kada je riječ o energentu, do sada je obezbijeđeno oko 90 odsto potrebnog drvnog sortimenta.

 

– Nabavka se odvija u skladu sa ranije utvrđenim planom prema kojem bi do kraja godine trebalo da bude nabavljena kompletna količina energenta potrebna za sezonu 2019/2020 – precizirali su u Eko toplanama.

 

Naglasili su da cijene grijanja u ovoj sezoni ostaju nepromijenjene, odnosno na nivou prošlogodišnjih.

 

Podsjećaju korisnike da se za sve potrebne informacije mogu obratiti pozivom na besplatan info broj 0800 502 12, pisati na e-mail adresu info@ekotoplanebanjaluka.com ili doći lično u prostorije Korisničkog centra na adresi Bulevar vojvode Živojina Mišića 32. Osim toga tokom sezone svakodnevno mogu pratiti i servisne informacije i na web stranici www.ekotoplanebanjaluka.com.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *