Banjaluka: Počelo popločavanje pješačke zone

Društvo

Pješačka površina u okolini Banskog dvora uskoro će biti popločana, u završnici prve faze obnove centralne pješačke zone, vrijedne 1,2 miliona KM.

 

Poslije obnovljenog Banskog dvora, uskoro će i njegova okolina zablistati u novom sjaju, nakon čega će građevinci ući u drugu fazu ovog projekta čiji je konačni cilj potpuna izmjena izgleda pješačke zone, sve do Narodnog pozorišta RS.

 

-Radovi na podzemnim instalacijama su završeni, tako da je ovih dana počelo postavljanje granitnih ploča uz bočnu stranu Banskog dvora – ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

 

U okviru uređenja pješačke zone, ovih dana će biti posađena i nova stabla uz Banski dvor, s tim da je jedna od novina da će u tom, malom drvoredu biti i dvije sekvoje, koje do sada nisu sađane u gradskoj jezgri.

 

Kao i u već obnovljenom „Parkiću“, i u nastavku pješačke zone izgrađene su betonske klupe, a uz njih, biće instalirani i držači za bicikle.

 

Po završetku ove faze radova, građevinci će ući u radove na drugoj strani pješačke zone, uz Palatu predsjednika, pa sve do zdanja Akademije nauka.

 

Obnova pješačke zone počela je u septembru, a prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

 

Ovogodišnjom fazom obnove planirana je dionica na potezu od rekonstruisanog „Parkića“ do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici bana Milosavljevića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *