Oko 30 radnika ArcelorMittala otrovano hranom

Društvo

Blizu 30 radnika kompanije ArcelorMittal Zenica zatražilo je ljekarsku pomoć usljed stomačnih tegoba, a 15 ih je zadržano na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

 

Prema prvim rezultatima kod sedam radnika zeničkog ArcelorMittala ustanovljeno je prisustvo bakterije salmonele u organizmu, a kompanija je odmah po tom saznanju zatvorila jedan od sedam restorana u kojem su radnici ručali, pišu federalni mediji.

 

“Jedan od sedam restorana u krugu Kompanije, u kojemu usluge pruža eksterni snabdijevač, firma ‘Salčinović’, je zatvoren odmah po dobijanju informacija o prijavljenim zdravstvenim problemima, te će tako i ostati dok zvanično ne dobijemo sve rezultate analiza. Do sada su nalazi za vodu i osoblje restorana potvrdili da to nisu uzroci, sada čekamo rezultate analize higijensko-epidemoloških nalaza uzetih u restoranu i zvanično mišljenje specijaliste za uzorke hrane. Kompanija će pružiti svu podršku za brz i siguran oporavak naših radnika, odgovoreno je iz ArcelorMittal Zenica upit zenicabloga.

 

Naglasili su da će pružiti svu potrebnu podršku radnicima, ali i da čekaju rezultate analize uzetih iz reatorana kako bi zvanično znali šta je uzrok pojave salmonele kod radnika.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *