Ćulum odbio da komentariše optužbe

Društvo

Direktor policije Republike Srpske (RS) Darko Ćulum izjavio je danas da je njega na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) predložio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić te da su nakon toga uslijedile različite priče, među kojima i “ciljane diskreditacije”.

 

– Ima različitih priča, konstrukcija. Ovo je zemlja u kojoj svako može da svašta kaže. Ima tu ciljanih informacija s ciljem diskreditacije određenih ljudi. Opraštam svima – utvrdio je Ćulum.

 

Odbio je da komentariše neke od optužbi na njegov računa, koje su uputuli iz “Pravde za Davida” i nevladine organizacije Transparency International u BiH (TI BiH).

 

– Nemam šta tu i ne želim da komentarišem – rekao je kratko Ćulum u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

 

Rekao je da neće biti pooštreni uslovi za izbor novog direktora policije RS, jer je zakon ostao isti.

 

Transparency International u BiH (TI BiH) pozvao je ranije Savjet ministara da odbije prijedlog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića o imenovanju Darka Ćuluma na mjesto direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

 

Podsjećaju da je Ćulum, kako je saopšteno, bio na čelu policije Republike Srpske u periodu kada je ova institucija bila suočena s ozbiljnim optužbama na pojave kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *