Iz Banjaluke poletio prvi avion za Frankfurt

Društvo

Prvi avion irske niskotarifne kompanije “Rajaner” poletio je jutros sa piste u Mahovljanima ka Frankfurt Hanu, potvrđeno iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”.

 

U “Aerodromima RS” ističu da je avion bio prilično popunjen i podsjećaju da su planirane dvije linije sedmično, ponedjeljkom i petkom.

 

Karte za ovaj prvi let prodavane su po cijeni od 4,99 evra. Let do Frankfurt Hana iz Banjaluke trajaće sat i 15 minuta.

 

Direktor “Aerodroma Banjaluka” Milan Račić rekao je za Večernje novosti da je sa 150.000 putnika za prošlu godinu ostvaren rekordan broj prevezenih građana, te da je cilj uprave za ovu godinu 200.000 putnika i tri nove destinacije u Evropi.

 

Račić je naveo da Aerodrom dnevno u prosjeku ima dva leta, te da je cilj da taj broj bude dupliran i uvedeno još više čarter letova iz Banjaluke.

 

On je rekao da se ubrzano radi na otvaranju novih linija, kao i da će od marta biti otvorena linija za Beč, a u toku su pregovori o još nekoliko atraktivnih destinacija.

 

– Optimista sam i za još nekoliko zanimljivih destinacija u Zapadnoj i Istočnoj Evropi. Za Beč uvodimo dva leta sedmično, uz mogućnost povećanja broja letova – rekao je Račić, dodajući da će putnike za Beč prevoziti kompanija “Lauda”. On je naglasio da se već višestruko isplaćuje ugovor sa “Rajanerom” što potvrđuju i podaci iz ove kompanije o zaradi.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *