Novi sistem za kontrolu parkiranja u Banjaluci

Društvo

Proteklog vikenda počela je primjena novog sistema za kontrolu naplate parkiranja u Banjaluci, koji je u protekle dvije sedmice probno pušten u funkciju i testiran.

 

– Jedan od noviteta je da radnici koji kontrolišu naplatu parkiranja više neće morati da ukucavaju ručno registarske oznake već će biti dovoljno da samo uslikaju registraciju, te će sistem automatski izvršiti provjeru da li je plaćena karta za kontrolisano vozilo – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Istovremeno, korisnici će moći da sve informacije u vezi sa parkiranjem (zatvaranje pojedinih parkirališta, rok trajanja validnosti mjesečnih pretplatnih karata i ostalo) dobiju putem sms-a ili elektronske pošte. Pored toga, novi sistem omogućiće i lakše produžavanje pretplatničkih karata.

 

Poslije formiranja baze podataka, od sredine ove godine, prilikom reizdavanja mjesečnih i ostalih pretplatnih karata, korisnici više neće morati dolaziti u Gradsku upravu sa uplatnicom, već će pretplatne karte biti elektronski produžavane.

 

Pored nedavno uvedene aplikacije „Pametni parking“, ovo su samo neki od noviteta u sistemu kojima se želi podići nivo usluge i poboljšati funkcionisanje oblasti parkiranja u našem gradu.

 

Takođe, ove godine će biti instalirani displeji koji će pokazivati zauzetost mjesta na tzv. Krašovom parkingu i staroj autobuskoj stanici.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *