U Tuzlanskom kantonu u izolaciji 95 osoba zbog korona virusa

Društvo

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona održao je sastanak na kojem je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u vezi sa širenjem infekcije izazvane virusom COVID-19.

 

Sa današnjim danom (do 8.30 ) na području Tuzlanskog kantona u kućnoj izolaciji nalazi se 95 osoba koje su boravile u regijama gdje je oboljenje aktivno, svi bez simptoma oboljenja.

 

– Krizni štab moli građane da budu svjesni težine i složenosti epidemiološke situacije kada je u pitanju novonastalo oboljenje te da u potpunosti poštuju mjere i preporuke Kriznog štaba TK, Kriznog štaba FBiH, opštinskih/gradskih kriznih štabova i stručnog zdravstvenog, što je neophodno ukoliko želimo da epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i dalje ostane pozitivna – navodi se u saopštenju Kancelarije za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

 

Članovi Kriznog štaba su ovom prilikom upoznati s aktuelnom Naredbom Kriznog štaba FBiH te dogovorene aktivnosti na realizaciji potrebnih koraka i mjera, prenosi Radio Sarajevo.

 

Takođe je odlučeno da se u sastav Kriznog štaba Ministarstva TK kooptira i član iz MUP TK što će doprinijeti još efikasnijem radu kriznog štaba.

 

radiosarajevo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *