Ograničeno radno vrijeme kafića u Banjaluci

Društvo

Od sutra se preporučuje da djeca više ne idu u vrtiće na teritoriji Grada Banjaluka, a ograničeno je i radno vrijeme ugostiteljskih objekata, trgovina i tržnih centara.

 

U Banjaluci je počevši od danas ograničeno radno vrijeme kafića i trgovina do 18 časova. Prekida se rad igraonica, svadbenih salona, fitnes klubova. Tržni centri neće raditi vikendom kao ni “Nova (stočna) pijaca.” Do 22 časa radiće pekare i dragstori. Preporučuje se da djeca ne idu u vrtiće.

 

Ovo je ukratko rezime novih mjera u Banjaluci zbog epidemiološke situacije sa virusom korona.

 

Nove mjere uvode se sa ciljem smanjivanja društvenih kontakata, a narednih dana će se analizirati da li će ili neće doći do zatvaranja vrtića.

 

”Trenutno smo u fazi preduzimanje vanrednih mjera. Pozivam građane da budu disciplinovani u sprovođenju mjera,” rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić na pres konferenciji nakon sjednice gradskog štaba za vanredne situacije i dodao da je primarni cilj prevencija i smanjenje mogućih uzroka za oboljevanje.

 

“Pogoršana je epidemiološka situacija u regionu i očekivati je da imamo povećan broj registrovanih oboljelih,” rekao je Radojičić.

 

Procjene pokazuju da će epidemija potrajati.

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *