Radojičić razgovarao sa čelnicima lokalnih uprava o mjerama prevencije

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić sastao se danas u Prnjavoru sa čelnicima više lokalnih zajednica, kako bi se koordinisale aktivnosti u vezi sa mjerama prevencije koje opštine i gradovi preduzimaju povodom aktuelne epidemiološke situacije sa korona virusom.

 

Domaćin sastanka, načelnik Prnjavora Darko Tomaš, naglasio je da je situacija na području lokalnih zajednica pod kontrolom i da nema razloga za paniku, ali da je neophodno preduzimanje preventivnih mjera.

 

– Smatramo da je važno da na vrijeme krenemo sa prevencijom i da većina mjera bude jednoobrazna. Mjere, koje je juče donijela Banja Luka, trebalo bi da donesu i druge lokalne zajednice, uvažavajući specifičnosti koje nosi svaka lokalna zajednica. Na današnjem sastanku popkrenuli smo inicijativu da se što hitnije održi sjednica predsjedništva Saveza opština i gradova koje bi trebalo da donese određene zaključke prema višim nivoima vlasti – izjavio je Tomaš.

 

Gradonačelnik Radojičić rekao je da se Banja Luka nalazi na četvrtoj stepenici preduzimanja mjera zaštite stanovništva.

 

– Od jutros imamo dva nova pacijenta u Banjoj Luci kod kojih je potvrđen korona virus i oni su iz istog kruga ljudi kojima je juče potvrđen virus. Za očekivati je da taj broj raste i biće potrebno provoditi mjere koje su donijeli Grad i Vlada RS – istakao je Radojičić.

 

On je najavio da danas (petak) u 16.00 časova biti održana sjednica Štaba za vanredne situacije na kojoj će biti razmotren niz pitanja koja dolaze sa terena, te da će štab nastojati da pojasni sva sporna pitanja.

 

Današnjem sastanku u Prnjavoru prisustvovali su i načelnici Laktaša, Broda, Modriče, Derevnte, Teslića, Srpca, Doboja, Stanara i Čelinca.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *