Počela akcija “Niste sami” u Banjaluci

Društvo

Akcija “Niste sami”, u okviru koje će biti omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim osobama, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe, počela je u Banjaluci.

 

Sve osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, trudnice, osobe sa invaliditetom, moći će da se jave na telefon broj 065 01 02 03 i zatraže dostavu određenih životnih namirnica i potrepština.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić apelovao je na sugrađane da ovu mogućnost iskoriste kateogrije stanovništva koje nemaju drugih mogućnosti za nabavku namirnica.

 

-Vodiće se evidencija poziva kako bi se spriječile zloupotrebe, a jedna osoba će moći naručiti najviše 15 namirnica u koje spadaju hrana i osnovne životne potrepštine za higijenu, dok se neće moći poručivati kozmetika, alkoholna pića i slično. Građani će uz dostavu dobiti i fiskalni račun i robu će moći platiti gotovinom i kartircom. Servis će raditi u potpunosti na neprofitnoj bazi, a zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama ni Grad ni građani neće imati nikakvih dodatnih troškova. Naša sugestija je da ovo bude višednevna nabavka kako se iste osobe ne bi javljale svakog dana, a servis će raditi svakog dana osim nedjelje. Hvala svima koji su javili da pomognu ovu akciju, a to su: Mtel, MF banka, Adiko banka, Sberbanka, Šparkase banka, Nova banka, Krajinapetrol, Gasprom, Nestro petrol, Banjalučka pivara, Eurogas, Ceger, Malbašić, Tropik, Moja apoteka i dm drogerie markt – objasnio je Radojičić.

 

Boris Tomić, direktor firme „Ceger“ koja će vršiti dostavu, rekao je će ova firma sve svoje resurse staviti u službu dostave osnovnih životnih namirnica u narednom periodu.

 

-Dostava će biti moguće do Zalužana, odnosno tzv. rampe, Pavlovca, motela „Dragana“ u Karanovcu i Zelenog vira, dok će se za seoska naselja dostava regulisati preko Centra za socijalni rad. Angažovali smo 40 dostavnih vozila i vjerujemo da će to biti dovoljno da podmirimo sve potrebe naših sugrađana u stanju potrebe. Operateri u pozivnom centru će narudžbe primati od 8.00 do 16.00 časova, dok će se dostava vršiti od 10.00 do 18.00 časova. Molimo građane za strpljenje i razumijevanje, a u slučaju da bude velikog pritiska, mi ćemo uvoditi dodatne linije i dostavljače u posao – kazao je Tomić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *