Radojičić: Ko prekrši kućnu izolaciju ide u šatorski smještaj

Društvo

Od prošle sjednice do ove imamo šest novih slučajeva korona virusa i ukupan broj je 71, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

-Imamo određen broj od uvoza bolesti iz vana i tu potencijalno postoji problem da neodgovorne osobe prenose zarazu- rekao je Radojičić.

 

Dodao da je treba poduzeti nove mjere, što znači pooštravanje novih mjera.

 

-Formira se šatorski smještaj u Rakovačkim barama u kojem će biti smještene osobe koje krše kućnu izolaciju. Ako neko komoditet u kućnoj izolaciji hoće da zamijeni šatorom, dobro je došao – rekao je on.

 

Naglasio je da se od 26. marta ukida javni prevoz, a uvodi posebna vrsta prevoza koji će biti namijenjen ljudima koji moraju ići na radna mjesta.

 

-Od sutra će biti uređen prevoz osoba za personalnu asistenciju kako bi oni mogli pomoći osobama kojima je to potrebno – naveo je on.

 

Dodaje da je donesena mjera za javni vrtić, te da će se u martu plaćati samo 50 odsto, a u aprilu se neće plaćati vrtić.

 

Naglasio je da razmatraju kako da privrednicima olakšaju problem, a to su naplate obaveze koje su u nadležnosti grada.

 

-Uskoro ćemo izaći sa konkretnim mjerama i svi će biti u skladu sa zakonom – rekao je on.

 

Direktor Doma zdravlja Nevena Todorović je rekla da sve službe rade nesmetano i dodala da porodična medicina radi do 19 časova, kako bi se uskladili sa policijskim časom.

 

– Pregledano je 167 osoba zbog respiratornih poteškoća i više od 2.000 osoba je pod nadzorom – navela je ona.

 

srpskainfo.com

 

 

 

Tagged