Intenzivirani radovi na višenamjenskom objektu na Petrićevcu

Društvo

U nastojanju da se, bez obzira na aktuelnu epidemiološku krizu, sačuvaju radna mjesta, ovih dana su intenzivirani radovi na izgradnji višenamjenskog objekta na Petrićevcu, u okviru projekta vrijednog oko dva miliona KM.

 

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, koje prati ovaj projekt, na budućem objektu mjesne zajednice izgrađena je armirano-betonska ploča, a u toku je zidanje svih vanjskih i pregradnih zidova. Radovi na gradnji ovog objekta nastavljaju se i iduće sedmice.

 

Istovremeno, na objektu budućeg vrtića, u kojem će biti omogućen smještaj za stotinjak mališana iz naselja, izvode se tesarski i armiračkih radovi, a ploča iznad prizemlja bi trebalo da bude izlivena već iduće sedmice.

 

– Uporedo s tim, na objektu buduće ambulante porodične medicine izvode se završni radovi, odnosno montira se stolarija i sanitarije, a očekujemo da će uskoro biti spojen i na vodovodnu i kanalizacionu mrežu – rekao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

 

Izgradnju višenamjenskog objekta, u kojem će biti smješteni vrtić, ambulanta i mjesna zajednica, finansiraju Grad Banja Luka i Vlada Srbije. Kroz program pomoći Republici Srpskoj, Srbija je za izgradnju ovog objekta obezbijedila 1,4 miliona KM, dok se preostali iznos finansira iz gradskog budžeta.

 

Radovi su počeli u novembru prošle godine, a izvođač radova – preduzeće „Tekton“ , prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *