Vukanović prozvao naftaše zbog razlike u cijenama (VIDEO)

Društvo

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović ponovo je prozvao naftaše, ovaj put u Hercegovini jer, kako kaže, imaju najvišu cijenu nafte u cijeloj Srpskoj.

 

Vukanović je prije nekoliko dana napravio video prilog o visokim cijenama goriva u Republici Srpskoj i BiH što je pokrenulo lavinu komentara, pa su neki naftaši u Srpskoj cijene u međuvremenu snizili, ali ne i u Hercegovini.

 

On je iz tog razloga odlučio da snimi novi video u kojem pokazuje razliku u cijenanam goriva u Hercegovini i ostatku Srpske.

 

– U mom prvobitnom videu sam pokazao da vlasnici benzinskih pumpi, u odnosu na nabavne cijene u rafinerijama, imaju maržu od gotovo 100 odsto, i da na svakoj prodatoj litri goriva zarade najmanje pola marke. Do te računice se dođe ako se uzme u obzir da je je nabavna cijena u rafinerijama oko 57 feninga, državi se plati još marka obaveza, akciza i poreza i iznosi oko 1,55 KM, a u Trebinju se prodaje od 2,19 do 2,39 KM, što znači da je marža od 50 do skoro 80 feninga po litri- pojašnjava Vukanović.

 

On dodaje da su ciijene goriva snižene svugdje osim u Hercegovini, pa je tako na Ivanici, 20-ak kilometara udaljenoj od Trebinja prema Dubrovniku, koja pripada Federaciji BiH, gorivo po litru jeftinije čak za 30 feninga, i iznosi oko 1, 91 KM dok je u Trebinju i dalje 2.20 KM i više.

 

– Najjeftinije gorivo u Republici Srpskoj je u Prnjavoru, oko 1,70 KM za litru dizela i benzina- navodi Vukanović.

 

U videu koji je snimio prije dva dana Vukanović navodi su za razliku od ostatka Srpske cijene u Hercegovini i dalje rekordno visoke navodeći da litar dizela košta 2,19 KM, litar benzina 2,26 i 2,19 dok litar plina iznosi 1,16 KM.

 

– Logično bi bilo da cijene u Srpskoj sada budu između 1,70 i 1,80 KM, što trenutno nije slučaj u Hercegovini. Dakle, lovi se u mutnom i gazde ostvaruju ekstra profit- tvrdi Vukanović.

 

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *