Virus korona iskorišćen da “Lutrija RS” zaradi milione KM

Društvo

Republički štab za vanredne situacije, koji zbog vanrednog stanja već duže vrijeme “pod ključem” drži kockarnice i automat klubove, juče je djelimično promjenio svoju odluku kako bi “Lutriji Republike Srpske” i preduzeću “Keno” iz Banjaluke omogućio da krenu sa svojim igrama na sreću koje će se emitovati putem internet i malih ekrana, saznaje portal CAPITAL.

 

Momenat za početak ranije najavljenog projekta je idealan s obzirom da konkurencija ne postoji, a da je većina potencijalnih igrača kod kuće u izolaciji bez puno izbora. Ova priča, za koju se procjenjuje da vrijedi na desetine miliona maraka kreće večeras u 18:00 časova kada počinju prva izvlačenja.

 

Da bi “Lutrija RS” i preduzeće “Keno” preko istoimene televizije krenuli sa radom Vlada RS je preko Štaba za vanredne situacije morala da promjeni Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona.

 

Tim zaključkom, u cilju prevencije je između ostalog zabranjen rad svih priređivača igara na sreću.

 

 

Novim, dopunjenim Zaključkom donesenim juče, zabrana ostaje na snazi uz izuzetak da raditi mogu “priređivači internet igara i lutrijskih igara na sreću, osim klasične tombole”.

 

 

Interesanto je da je početak igara na Keno televiziji takođe najavljen za juče, ali da je u posljednjem momentu otkazan iz, kako organizatori tvrde, tehničkih razloga.

 

“Poštovani, nažalost je iz tehničkih razloga prvo izvlačenje ove igre odgođeno. Hitno se radi na otklanjanju problema i studio Keno TV iščekuje trenutak da se nastavi po planu sa izvlačenjima i emitovanjem. Jako nam je žao i molimo za razumijevanje. Sve će biti uskoro rješeno i imaćemo više informacija za Vas i mnoge druge igrače koji igraju”, navode oni na svojoj fejsbuk stranici.

 

Slučajno ili ne, nedugo nakon što je novi dopunjeni Zaključak objavljen na sajtu Vlade RS, organizatori su precizno definisali novi termin početka igara.

 

Podsjećamo, kako je portal CAPITAL ranije pisao preduzeće “Keno” vodi bivši savjetnik Željke Cvijanović, a sadašnji direktor za ekonomske i finansijske poslove “Elektroprivrede Republike Srpske” Darko Milunović koji u tom preduzeću ima i vlasnički udio.

 

Pored njega suvlasnici su i Jelenko Lolić, firma „Financ“ i „Optimum Consulting&Education“ u vlasništvu Aleksandra Grgića, Bojana Kresojevića i već spomenutog Darka Milunovića.

 

Ovoj saradnji prethodilo je usvajanje novog Zakona o igrama na sreću a kojem je Lutriji RS i njenim partnerima dat monopol u organizaciji ovih igara na uštrb ostalih priređivača koji su do tada uzimali milione maraka u ovoj industriji.

 

Tako je “Lutrija RS” zajedno sa austrijskim preduzećem “Casino Austria VLT“ iz Švajcarske osnovala zajedničko preduzeće „Elektronska video lutrija“ (EVL) a koje se bavi organizovanjem kockanja preko automata.

 

Prema ocjeni priređivača, javni poziv za saradnju bio je skrojen baš po mjeri austrijskih partnera.

 

(Capital)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *