Nove informacije o simptomima zaraze korona virusom

Društvo

O korona virusu i bolesti COVID-19 svakog dana se sve više saznaje, što nije čudno budući da se radi o potpuno novom virusu, do sada nepoznatom nauci.

 

I dalje su glavni i osnovni simptomi COVIDA-19 povišena temperatura i suv kašalj, ali se u međuvremeno pojavilo još simptoma koje naučnici svrstavaju u, takođe, jasne pokazatelje da se radi o infekciji korona virusom.

 

Tako smo do sada saznali i da su gubitak čula mirisa i ukusa, takođe, čest simptom. Uz to, veliki broj slučajeva je prema istraživanjima ljekara iz Vuhana prije samih glavnih simptoma osjetio i probleme sa organima za varenje, uglavnom u vidu dijareje, bola u stomaku i povraćanja.

 

Zna se i za tri blaga simptoma korona virusa koja su potpuno atipična, kao i konjuktivitis. A, kako javljaju stručnjaci iz francuskog Nacionalnog udruženja dermatovenerologa, sve je više slučajeva sa neuobičajenim simptomima koji nemaju nikakve veze sa respiratornim simptomima.

 

Jedan od njih je koprivnjača, iznenadne crvene fleke na koži. Ljekari su primijetili i čestu pojavu promjena na koži u vidu lažnih ozeblina. Trenutno, naučnici iz Nacionalnog udruženja dermatovenerologa još uvijek vijećaju o ovim simptomima i ne iznose konkretne stavove i procente.

 

Zbunjenost i konfuzije

 

Pored toga, kako izvještava Times pojedini pacijenti osjećaju neurološke simptome poput zbunjenosti i konfuzije, kao i trnce u udovima. Kod pojedinih slučajeva javljaju se svi simptomi infarkta, ali bez začepljenih arterija, prenosi Avaz.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *