Troje umrlih iz jedne banjalučke porodice

Društvo

U Banjaluci je preminuo još jedan muškarac srednjih godina, a radi se o trećoj osobi iz iste porodice koje su preminule od virusa korona, kazao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

 

“Obolijevaju naši sugrađani, zato je potrebno da budemo oprezni”, kazao je Radojičić, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

“Svaki put kad želite da idete na neko okupljanje sjetite se da ima onih koji su oboljeli ili preminuli”, navo je Radojičić.

 

On je dodao da će naredni dani biti izazovni.

 

“Pred nama je Vaskrs, okolnosti su takve kakve su, u sred epidemije smo i treba da zaštitimo sve”, naveo je Radojičić.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da je proteklih dana na dnevnoj osnovi bilo manje građana koji su bili pozitivni na virus korona.

 

– Ovo su optimistični podaci, ali tek nakon nekog vremena možemo biti opušteniji – rekao je on.

 

Radiojičić je istakao da su predmet posebne pažnje domovi za stare javne i privatne.

 

Rekao je da će gradski štab nakon praznika razmatrati mjere koje će biti nakon 27. aprila.

 

Radojičić je podsjetio je da se grad uklopio u mjere koje su izdate na republičkom nivou i da će se kasnije razmatrati nove mjere koje bi mogle stupiti na snagu nakon 27. aprila.

 

Napomenuo je da sutra ne važi zabrana kretanja za lica od 65 godina jer je danas omogućeno da lica starija od 65 godina obave svoje obaveze.

 

– To važi samo sutra i nakon toga vraćamo se ustaljen režim da utorkom i petkom u jutarnjim terminima je dozvoljeno kretanje samo građanima starijim od 65 godina kako bi obavil isvoje obaveze – naveo je Radojičić.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *