Uskoro sa radom počinju kafići i restorani i u FBiH

Društvo

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez najavio je danas naredne faze relaksiranja restriktivnih mjera.

 

On je kazao da će se naredne sedmice voditi razgovori o popuštanju mjera u skladu sa epidemiološkom situacijom i procjenama.

 

– U narednom periodu očekujemo smanjenje restriktivnih mjera. Ići ćemo korak po korak. Planiramo da od 14. maja olabavimo određene mjere, a one se tiču omogućavanja javnog gradskog prevoza i prevoza uopšte, otvaranje obdaništa, otvaranje stomatoloških ordinacija i određenih sportskih aktivnosti na otvorenom i broj osoba koji može boraviti unutar zatvorenih prostora (skupovi do 15 osoba) koji bi omogućili našem hotelijerstvu i turističkom sektoru da počne korak po korak da radi – najavio je.

 

Nakon toga, Čerkez se osvrnuo i na otvaranje kafića i restorana.

 

– Za sada je izvjesno da bi moglo doći do otvaranja bašti, dakle govorimo samo o otvorenim prostorima. U narednoj fazi, onoj posljednjoj, bi krenuli u otvaranje tržnih centara, zatvorenih prostora pa i određenih fitnes centara – rekao je.

 

U FBiH se od juče oporavilo još 46 osoba, aktivno ukupno 325 slučajeva, prenosi Klix.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *