Radovi na novoj dionici puta za Priječane

Društvo

Izgradnja nove saobraćajnice za Priječane odvija se dobrom dinamikom, nakon što je prethodnih mjeseci sanirano veliko klizište u blizini Vrbasa i omogućen nastavak radova na putu prema ovom naselju, saopšteno je iz banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

Prema informacijama sa terena, ovih dana su postavljeni ivičnjaci na novom putu i trenutno se radi na pripremi podloge za asfaltiranje.

 

– Poslije sanacije klizišta, sada se radi i na postavljanju zaštitnih gabiona na desnoj strani puta, kako bi se osigurala saobraćajnica od eventualnog osipanja zemljišta – ističu u Odjeljenju.

 

U toku je i izgradnja temelja za ogradu, koja će se nalaziti na lijevoj strani puta, te pripreme za izgradnju rasvjete.

 

Radovi na izgradnji ove saobraćajnice i sanacije velikog klizišta na ovoj lokaciji, vrijedni 1,2 miliona KM, počeli su sredinom oktobra prošle godine. Uz novi dio saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od “Lovačkog bara” prema Priječanima, a osim novog vodovoda i oborinske kanalizacije, biće izgrađena pješačka staza, javna rasvjeta i autobusko stajalište.

 

Ovi radovi, koji su dio investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, počeli su nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *