Dodik čestitao novinarima Međunarodni dan slobode medija

Društvo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je novinarima, novinarskim udruženjima i zaposlenim u medijima 3. maj, Međunarodni dan slobode medija, navodeći da će profesionalno novinarstvo uvijek imati punu društvenu podršku u savladavanju izazova.

Dodik u čestitki ističe da je Međunarodni dan slobode medija prilika da se “još jednom ukaže na važnost slobode izražavanja, slobodnih i odgovornih medija za svako savremeno i demokratsko društvo”.

-U Republici Srpskoj stvoreni su uslovi za rad svih medija, i profesionalno novinarstvo i mediji uvijek će imati punu društvenu podršku i pomoć u savladavanju izazova sa kojima se suočavaju, poručio je predsjednik RS.

Dodik je izrazio želju da mediji u Republici Srpskoj profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao, te da njihovo izvještavanje bude u interesu javnosti i istine.

Generalna skupština UN, odlukom iz 1993. godine, proglasila je 3. maj za Svjetski dan slobode medija, da bi podigla svijest država članica o važnosti medijskih sloboda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *