Zdravstvene usluge za sve građane finansiraće FZO

Društvo

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske će, i dok traje vanredna situacija, nastaviti da finansira zdravstvene usluge za sve građane u javnim zdravstvenim ustanovama, bez ovjeravanja zdravstvene knjižice. Finansiranje zdravstvenih usluga za sve građane će trajati sve do okončanja vanredne situacije u RS, poručuju iz FZO.

 

– Nakon toga, Fond nastavlja da finansira zdravstvene usluge za osigurana lica u svim zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa FZO. Međutim, apelujemo na građane, s ciljem smanjenja gužvi i sprečavanja okupljanja većeg broja ljudi na jednom mjestu, da ne moraju odmah po ukidanju vanredne situacije da dolaze u poslovice Fonda kako bi ovjerili zdravstvene knjižice. Ovo je prilika da podsjetimo građane da se zdravstvena knjižica ovjerava po potrebi, dakle ne mora svakog mjeseca, jer prava iz zdravstvenog osiguranja postoje u kontinuinetu nezavisno od redovne ovjere zdravstvenih knjižica – naglašavaju u FZO.

 

Osim toga, mnoge zdravstvene ustanove imaju tehničku mogućnost da uvidom u poslovni sistem Fonda provjere da li se osiguraniku u kontinuitetu uplaćuju doprinosi, u slučaju da se desi da osiguranik kod sebe nema zdravstvenu knjižicu.

 

Takođe, svaki osiguranik na internet stranici FZO RS može provjeriti da li se za njega redovno uplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *